top of page

Inschrijvingsvoorwaarden

Omdat we in onze vereniging technieken aanleren waarmee je anderen schade kan toebrengen, doen we nodige om te controleren dat onze nieuwe leden goedhartig zijn en dit binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt. Hieronder kan je enkele voorwaarden vinden die betrekking hebben tot een positief lidmaatschap.

Goedkeuringsvoorwaarden

Er zijn twee manieren waarop we een nieuw lid kunnen aanvaarden of weigeren; door het afleveren van de juiste documenten en door een match tijdens de introductietraining.

Om de correcte identiteitsgegevens te verifiëren en een inzicht te krijgen op het goed en zedelijk gedrag van een nieuw lid vragen we een uittreksel uit het strafregister voor te leggen. Indien het strafregister wanbedrijven of misdaden bevat kunnen we geen positief lidmaatschap aanvaarden. 

Uittreksel
strafregister

Om een bevestiging te krijgen of een lid mentaal en lichamelijk bekwaam is om onze gewapende en ongewapende verdedigingstechnieken te ondergaan vragen we een doktersattest waarop de arts op eer de goedkeuring geeft om deel te nemen aan de trainingen. 

Medische
keuring

De introductieperiode is de tijd die een nieuw lid krijgt om gratis aan enkele trainingen deel te nemen om een beslissing te kunnen maken dan hij of zij de sport graag beoefent. Indien de instructeurs merken dat het nieuwe lid onvoorzichtig, hardhandig of roekeloos is, of enig gevaar kan betekenen in één of meerdere disciplines kan een training geweigerd worden. (Zie sportreglement).

Introductie
training

(*) Deze beslissingen zijn genomen door het bestuur bij de oprichting van de Vzw om iedereen te laten genieten van een aangename trainingssfeer gericht op tolerantie en respect. Sommige vechtsporten liggen al veel jaren onder vuur, zogenaamde risicovechtsporten

Slotnota

bottom of page