Touwcommando's

Een touw kan voor oneindig veel doeleinden gebruikt worden maar in TCT gebruiken we hoofdzakelijk een klimtouw en 550 paracord. 

De kennis van touwknopen is iets wat je heel je leven occasioneel zal blijven gebruiken zoals bij een verhuis, het knopen van materiaal op de auto of aanhangwagen, ophangen van je wasdraad of hangmat, en zoveel meer ... maar in uitzonderlijke omstandigheden kunnen touwknopen ook je leven redden. Iedereen werkt wel eens in een boom, op een dak of in een put en dan is de kennis van klimtechnieken als afdaaltechnieken altijd goed zodat je steeds op een veilige manier je probleem op kan lossen. 

De basis begint bij je EDC waarin je tactische broek is voorzien van een schuifriem die fungeert als een tie wrap of touw om bijvoorbeeld ledematen af te binden bij een grote bloeding of gewoon om materialen bij elkaar te houden. Ik geef de voorkeur aan een schuifriem die we ook kennen onder de naam rigers belt waarmee men in staat is een noodrappel te maken in combinatie met je paracord en je carabiner. Wil je weten wat je allemaal met paracord kan doen, klik dan hier.

Hoed