Tactical Training Group

De Tactical Training Group (TTG) is oorspronkelijk opgericht voor mensen die werken in de veiligheidssector om meer toegepaste vormen van verdediging aan te bieden maar omwille van Belgische wetgeving zijn we genoodzaakt deze deuren voor iedereen open te zetten, althans onder bepaalde voorwaarden.

Leden die zich aan willen sluiten onder het TTG zal worden gevraagd om een blanco uitreksel van het strafregister af te geven en zullen tevens aan een medische dokterskeuring onderworpen worden. Er is een uitzondering voor mensen die werkzaam zijn in de veiligheidssector waarvan we weten dat ze hiervoor reeds gekeurd zijn door de federale overheidsdiensten. 

Martial arts

TTG studenten leren technieken uit alle facetten van de verdediging waaronder stoten, slagen, trappen, blokkeringen, grondtechnieken, wurgingen, worpen, bevrijdingen, ontwijkingen, roltechnieken, ongewapend tegen gewapend en gewapend tegen gewapend. 

Wij vinden het belangrijk dat iedere beoefenaar in staat is zich aan te passen aan een verdedigingssituatie en hij of zij de juiste mind set bereikt. Mensen die in de veiligheidssector werkzaam zijn zijn meer bewust dat ze dagelijks het slachtoffer kunnen worden van geweld en kunnen in TTG dieper op hun nodigheden ingaan. 

ESP Technieken

Waar vroeger de matrak dienst deed gebruikt de politie nu de ESP, een uitschuifbare metalen staf die veel nuttige mogelijkheden bezit. De ESP kan bijvoorbeeld gebruikt worden als hefboom, om personen effectief uit een voertuig te trekken terwijl ze zich stevig klemmen, in combinatie met een spiegel om over een muur te kijken of onder een wagen bij de opsporing van explosieven en zoveel meer. 

Op de foto links zie je het gebruik om een verdachte eenhandig te klemmen zodat de agent zijn handboeien of wapen kan grijpen. 

Arrestatietechnieken

In België kan iedere burger een persoon arresteren die een wanbedrijf of criminele daad heeft begaan, dit noemt men een 'burgerarrest'. Voor deze vorm van arrestatie moet je zelf de overtreding ast gesteld hebben en je moet zo snel mogelijk de politiediensten verwittigen. De politie zal dikwijls uit eigen veiligheid de verdachte boeien maar dit is niet zo gemakkelijk. 70% raakt in paniek als ze de boeien horen of één hand geboeid word en kan er handgemeen ontstaan. 

De technieken die we aanleren zijn onze visie op hoe men effectief en veilig een verdachte kan boeien en transporteren.

Survivaltechnieken

Een zeer uitgebreide tak is dat van overlevingstechnieken maar is en blijft ook zeer interessant met vele weetjes en technieken om je leven toch iets gemakkelijker te maken.

 

Links op de foto zie je één van de trainingen waarbij we met een tarp proberen verschillende tentformaties op te stellen. Hiervoor heb je kennis nodig van touwknopen, wind, warmte-reflectietechnieken, enz ...