TTG Uniform

Trainingskledij:

De trainingskleding die we dragen tijdens TTG trainingen is sterk afhankelijk van de betreffende training en wordt vooraf kenbaar gemaakt. Hierbij onderscheiden we:

  1. BDU (Battle Dress Uniform) => Gevechtskleding

  2. SD (Service Dress) => Kostuum

  3. Cas (Casual) => Kleding die je dagelijks zou dragen

 

De BDU:

De BDU mag geen gelijkenissen vertonen met de uniformen van de openbare macht, hiervoor hebben we volgende kledingstukken in onze BDU opgenomen:

Tactische broek:

De tactische broek is voor alle TTG leden zwart, enkel instructeurs mogen ter uitzondering khaki dragen zodat ze te onderscheiden zijn van de leerlingen. De broek moet daarbij van degelijke kwaliteit zijn en mag geen bewegingen hinderen. De broek heeft minstens twee zakken ter hoogte van de heup, twee achteraan en twee aan de bovenbenen. De broek behoort om de heupen te blijven zitten, ook zonder riem. Voor het op maat brengen van de pijpen gebruiken we twee elastieken (blousing).

Schuifriem:

In de tactische broek dragen we een zwarte schuifriem die men tot een zeer fijne opening kan samentrekken en vastzetten zodat deze voor iedereen perfect past. De gesp mag niet scherp noch spiegelend zijn en natuurlijk ook niet hinderen tijdens de activiteiten.

 

Boots:

Voor onze activiteiten zijn stevige boots het veiligste. Deze boots zijn zwart voor leden en mogen voor instructeurs ook khaki zijn als ze met de khaki broek gedragen worden. De boots bedekken de enkels en worden bij voorkeur geknoopt met 550 paracord, dit op een speciale wijze zodat de koordjes niet kunnen hinderen tijdens de activiteiten. De boots zijn bij voorkeur waterdicht en kunnen ter extra veiligheid een verstevigde tip of ondoordringbare zool bevatten.

 

Tactical polo shirt/T-Shirt:

De polo die we dragen is van een bekend merk in tactische kledij en is zwart en heeft korte mouwen. Deze polo is bij voorkeur behandeld voor het afstoten van water, vuil en is liefst bacteriedodend en sneldrogend. De polo is nauw passend en dit heeft verschillende voordelen. Op beide mouwen bevindt er zich velcro om de herkenningspatches en rank aan te bevestigen, met aan de linker zijde als rechter zijde een (afsluitbaar) zakje. 

Tactical jacket:

Voor trainingen in een koudere omgeving dragen we een zwarte soft-shell jas die voorzien is van velcro en eventueel een bedrukking voor identificatie. Er bestaan winterjassen van tactische aard die tevens voorzien zijn van velcro en ook gedragen kunnen worden, maar deze moeten een grote gelijkenis tonen met de basis softshell die we bij TTG gebruiken.

 

Andere kledij:

Andere kledingstukken die gedragen kunnen worden zijn een zwarte trui, een zwarte baseballcap, met velcro, een shemagh en een Hi-Viz vest (fluo hesje). De pet geeft bescherming tegen direct zonlicht, regen, storm en zal je haar beschermen. Soms dragen we led-lichtjes die op de pet bevestigd kunnen worden. De shemagh is een zeer multifunctionele doek die gebruikt kan worden als tas, bij eerste hulpverlening, als filter, als masker, als kledingstuk en meer. Het hesje voor instructeurs is zwart, voor leden geel, voor EHBO mensen groen, voor Veiligheid rood en voor CREW oranje. Deze kleurcode is voorzien voor bepaalde buitenactiviteiten en is ook veiliger bij nacht.

Service Dress:

De SD is een kostuum voor training in bepaalde activiteiten zoals zelfverdediging voor bodyguards. Verder kan iemand een SD dragen bij theoretische lessen, conferenties en voordrachten.

Casual:

Om verdedigingstechnieken in realistische omstandigheden te trainen is het soms goed om in  dagelijkse kledij te oefenen. Tactische kleding die gemaakt is om ‘undercover’ gedragen te worden valt onder deze noemer omdat het nog steeds een casual uitstraling heeft. Er zijn bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in deze vorm van kledingstukken die perfect presteren bij allerhande activiteiten.

Keiko-Gi:

De Keiko-Gi of dikwijls gewoon Gi genoemd is het trainingsuniform dat traditioneel gedragen wordt bij het beoefenen van met name de Japanse krijgskunsten, bestaande uit een zwarte broek, vest en gekleurde band. Voor trainingen zoals grondgevechten biedt deze kleding grote voordelen. Toch is deze kledij niet verplicht en kan vrijwillig gedragen worden.

Kurt gevangenis
Hoody achterzijde
fzfzf
Hoody voorzijde
SAM_3028B
28741632_10215918529901805_1768697633_n
SAM_3027b
SAM_3044
AAA
_SAM0193
b85fb3_27ef8d3d370a418ab276f34c58b82f7f~mv2_d_4590_3061_s_4_2
b85fb3_2ae478a48ccb4108b66691b862d1e7a8~mv2_d_3504_2336_s_v2
c